top of page

VASCULAIR / ADERTJES

Vasculaire letseltjes of gesprongen bloedvaatjes ontstaan omdat de vaatwanden zwakker worden en hun elasticiteit verliezen. Ze breken gemakkelijker en er verschijnen kleine, ontsierende rode adertjes ter hoogte van het gelaat : couperose, spider naevi, enz. Die aandoeningen hebben vaak een familiale voorgeschiktheid, maar zijn totaal niet kwaadaardig. Inspanning, stress, gekruid voedsel, alcohol, sauna, zon en zo meer zijn uitlokkende factoren.

KTP OF COUPEROSE LASER

KTP OF COUPEROSE LASER

De KTP-laser of Velure S5-laser behandelt kleine rode bloedvaatjes of couperose ter hoogte van het gelaat zonder de huid te beschadigen. Het groene laserlicht dringt door de huid, de haarvaatjes worden verwarmd en de vaatwand trekt samen. De vernietigde bloedvaatjes verdwijnen na een drietal weken.

Wat kunnen de KTP- of Velure S5-lasers voor je doen?

 

Verwijderen couperose, rosacea of zichtbare adertjes

  • Gelaat

  • Lichaam

Tevoren

Gedurende een maand mogen de te behandelen zones geen zon krijgen, tenzij je een hoge beschermingsfactor gebruikt. Indien mogelijk, liefst op de dag van de behandeling geen dagcrème of make-up aanbrengen op de huid.

Nadien

Meteen na het laseren ziet je huid rood en is ze wat gezwollen. Eventuele kleine blaartjes of onderhuidse bruine korstjes kunnen ontstaan, maar dat is normaal. Ze verdwijnen na een paar dagen en make-up helpt tijdelijke oneffenheden of roodheid te verdoezelen. Je kan dus normaal meteen weer aan het werk. Een aantal patiënten zijn gevoeliger voor zwelling die dan een 3-4 dagen aanhoudt.

Houdbaarheid

Het resultaat is zichtbaar na vier tot zes weken en houdt lang aan. Onderga je de behandeling voor het eerst, dan moet je – afhankelijk van de te behandelen zones - 2à3 keer herhalen, om de vier à zes weken. Daarna volstaat een jaarlijkse onderhoudsbeurt. De korte pulsen van de toestellen zijn niet pijnloos maar goed te verdragen.

© 2021 Dr. Anne Van Den Wouwer.   Développé par Doctoranytime

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
bottom of page